עם ישראל אוהב לאכול, והרבה. משפט זה נכון במיוחד בתקופת החגים שבה, גם אם נרצה, קשה במיוחד לעמוד בפיתויים הרבים ששולחנות החג פורסים בפנינו. ולמה שנעמוד בפיתוי בכלל? הרי החגים נועדו לחגיגה, ומה יותר חגיגי מארוחה טובה. ולכן, גם אם אנו שומרים על תזונה מאוזנת רוב ימות השנה, הרי שבחגים מותר קצת להתפרע, ובכל מקרה אנו מתכננים להתחיל דיאטה אחרי החגים, לא?

אז הנה, עכשיו אנחנו אחרי החגים. חלקנו עם מספר קילוגרמים נוספים. בהקשר זה, הסקר החברתי של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מספק נתונים מעניינים לגבי משקלם של תושבי ירושלים ויחסם לדיאטה.

בדיקת היחס שבין גובה האדם למשקלו (מדד מסת גוף BMI) מאפשרת לבחון האם האדם סובל מתת משקל, משקלו תקין, או שהוא סובל מעודף משקל, מהשמנה או מהשמנת יתר. מהסקר עולה כי בשנת 2010, 51% מתושבי ירושלים (בני 20 ומעלה) סבלו מעודף משקל, השמנה או השמנת יתר. זאת בהשוואה ל-59% מתושבי חיפה, 52% מתושבי ראשון לציון, 50% מתושבי ישראל, ו-37% מתושבי תל אביב.

מעניין לציין כי הירושלמים היו מרוצים ממשקלם בהשוואה לתושבי הערים הגדולות. כשנשאלו האם היו רוצים לרדת במשקל, שיעור תושבי ירושלים שענו בחיוב עמד על 41%. זאת בהשוואה ל-52% מתושבי תל אביב, 54% בישראל, 59% בחיפה, ו-60% בראשון לציון.

בקרב הירושלמים והחיפאים שדיווחו כי הם מעוניים לרדת במשקל או לשמור על המשקל הקיים, 22% הצהירו כי הם עושים דיאטה. שיעור העושים דיאטה בקרב תושבי ישראל ותל אביב עמד על 24%, ובקרב תושבי ראשון לציון על 38%. מהסקר עולה גם כי מקרב תושבי ישראל שדיווחו כי הם עושים דיאטה, 27% קיבלו את ההנחיות העיקריות לביצועה מדיאטנית, 18% ממשפחה או מכרים, 15% הסתייעו בספרים, באינטרנט או בחומר מקצועי, ו-10% ברופא.

מקור: עיבוד לנתוני הסקר החברתי 2010, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.