מספר מקרי ההידבקות ההולכים ומתרבים בנגיף הקורונה בישראל חייב את משרד הבריאות לערוך לכל נשאי הנגיף חקירה אפידמיולוגית, במסגרתה ציינו הנשאים את כל המקומות הציבוריים בהם הם שהו מרגע היחשפותם לנגיף ועד כניסתם לבידוד. משרד הבריאות פרסם מפה המתעדכנת כל יום (בדרך כלל בשעות הצהריים), אשר מראה לאנשים את כל המקומות בהם שהו נשאי הנגיף ב-14 הימים האחרונים. לקחנו את נתוני משרד הבריאות, ובנינו מפה שמאפשרת לראות באילו מוקדי חשיפה ביקרו נשאי הנגיף בתקופה האחרונה, לפי היום והשעה. באופן זה, ניתן לראות בכל יום היכן נמצאו מוקדי החשיפה לנגיף בישראל. 

כיצד להשתמש במפה?

לחצו על הכפתור האדום (►) בנקודת הזמן הרצויה ורחפו על הנקודות במפה על מנת לראות היכן היו נשאי הנגיף  ובאיזו שעה.

Made with Flourish

בהמשך למפה הבוחנת את מוקדי החשיפה לפי זמן, ניסינו להנגיש אפשרות לבחינת המסלולים של כל חולה בנפרד:

למידע נוסף מרחבי המרשתת על התפשטות הנגיף בעולם:

אתרים רשמיים:

  • ארגון הבריאות העולמי (WHO) מפרסם דוחות מצב אחת ליממה.
  • אוניברסיטת אוקספורד פרסמה אתמול (14.3) מחקר אודות קצב התפשטות הקורונה במדינות שונות בעולם. החוקרים שם מסבירים כי הספרות הפסיכולוגית מוכיחה שוב ושוב שלבני אדם אין יכולת אינטואיטיבית לתפוס את משמעותו וקנה המידה של סרגל מעריכי. יש הטיה מובנית על פיה אנחנו מסתכלים על תופעות מעריכיות כליניאריות. לפיכך חשוב מאד לתרגם את הנתונים המעריכיים לקנה מידה שניתן לתפוס. שאלת המחקר שלהם היא: כמה זמן לקח בכל מדינה לכמות המקרים המאומתת להכפיל את עצמה? הם מתבססים על נתוני WHO ומציגים שהמגיפה הכפילה את עצמה בעולם תוך 27 ימים; בסין תוך 33 ימים; באירן תוך 7 ימים; באיטליה תוך 5 ימים; בספרד תוך 3 ימים; בישראל תוך 4 ימים. 

אתרים לא רשמיים:

  • האתר Worldometer הוא אתר המופעל על ידי מתכנתים וחוקרים מטעם חברה פרטית, באמצעות אנשי מקצוע ומתנדבים. האתר מביא בשגרה סטטיסטיקות עולמיות בנוגע לאוכלוסייה (כגון היקפי לידות ותמותה – ביממה ומאז תחילת השנה, אחוז גידול אוכלוסייה), מדדי בריאות (כגון מקרי מוות משפעת עונתית, הפלות, כמות חולי איידס, עישון סיגריות ועוד). במעקב אחר נגיף הקורונה, האתר מספק סיכום נתונים כללי וברמת מדינה אודות כמות המאובחנים, מקרים פתוחים ומקרים סגורים (החלמה או פטירה) ומציג את כמות המקרים ביחס לכמות של מיליון תושבים. עוד, מוצגת התפשטות הנגיף ומקרי המוות שהוא גורם בסרגל ליניארי וסרגל לוגריתמי. 
  • ליהי לוטקר תרגמה לעברית את הפוסט של המהנדס תומאס פויו (Tomás Pueyo). פויו פרסם במגזין Medium הסברים מפורטים אודות קצבי התפשטות הקורונה ומשמעותן של פעולה ואי פעולה. ההסברים מלווים בגראפים ומתמטיקה מפורטת, ועוזרים להבין לעומק את מהות הכרזת ארגון הבריאות העולמי על סכנת הפנדמיה. לפוסט המקורי באנגלית.
  • ערוץ היוטיוב של הבלוגר Roylab Stats משדר נתונים סטטיסטים אשר מתעדכנים בשידור חי מאז סוף ינואר 20. נתוניו מבוססים על מידע רשמי (שמטבעם מתעדכנים לאט יחסית) יחד עם מידע עדכני מהתקשורת. בשידור החי צופים בימים אלה כ -30,000 איש ואישה בכל רגע נתון.

מכירים עוד מאמרים ואתרים חשובים שאסור לפספס? מוזמנים לכתוב בתגובות.

רק בריאות לכולן וכולם.