חג הפסח הביא עמו את עונת הנקיונות. לרגל כך דגמנו שני מוצרים הרלוונטיים לתקופה זו – שואב אבק ומדיח כלים.
סך כל משקי הבית בישראל שהחזיקו בשנת 2017 שואב אבק עומד על 65%. העיר שבה נמנו הכי הרבה בעלי שואב אבק היא ראשון לציון, בה ל-73% מהמשפחות יש שואב אבק, ובנתניה נמדד השיעור הנמוך ביותר- 42%. ירושלים נמצאת במקום טוב באמצע: 60% מהירושלמים שואבים את האבק שלהם באמצעות שואב. מעניין לציין כי בעשור האחרון אין כמעט שינוי בשיעורי הבעלות על שואב אבק: בשנת 2007 היו שואבי אבק ל-67% מהישראלים ול-61% מהירושלמים. על אף העלייה הכללית ברמת החיים, אנו רואים כי יש עלייה מתונה למדי בכמות שואבי האבק, אולי ניתן לייחס זאת לכניסת הרובוטים למיניהם שממלאים את תפקידם של שואבי האבק בבתים רבים. בעלות על רובוטים לניקיון טרם נכנסה לנתונים הנמדדים ועל כן מדובר בהערכה בלבד.
ומה לגבי מדיחי כלים? כאן העלייה ניכרת יותר. בשנת 2007 לשליש מהישראלים היה מדיח כלים ביתי, ובשנת 2017 – 40% כבר אינם משתמשים בסבון לשטיפת כלים. גם בירושלים חלה עלייה – מ-22% בעלי מדיח כלים בשנת 2007 ל-27% בשנת 2017, אך כפי שניתן לראות היא עדיין רחוקה מהממוצע הארצי. שיאנית מדיחי הכלים גם היא ראשון לציון, בה 56% ממשקי הבית מנקים את כליהם באמצעות מכונה ומהצד השני – בני ברק, בה ל11% בלבד ישנם מדיחי כלים, וזאת על אף האוכלוסייה מרובת המשפחות הגדולות המתגוררת בה.
עוד מוצר שנעשה בו שימוש בו לקראת החגים הוא מקפיא עמוק, כאן ירושלים נמצאת מעל לממוצע הארצי. 30% מהירושלמים מקפיאים אוכל רב לתקופה ארוכה, אולם כאן השיאנית היא בני ברק – עם 51% ממשקי הבית, שהחזיקו בקפיא עמוק בשנת 2017. את הנתון אפשר להסביר באחוז הגבוה בערים אלו של אוכלוסייה דתית וחרדית, שמבשלת כמויות גדולות של מזון ביתי לפני שבתות וחגים ומוציאה סמוך להם.