הישארו מעודכנים

    סגור
    25 מרץ

    י"ח באדר ב' תשע"ט | 2019 | 09:30

    אקטיביזם אקדמי ואחריות אזרחית – יום עיון לזכרו של פרופ' עמירם גונן

    • ללא תשלום
    • פתוח לקהל
    • מכון ירושלים למחקרי מדיניות, רד"ק 20
    • ללא תשלום
    • פתוח לקהל
    • מכון ירושלים למחקרי מדיניות, רד"ק 20
    אקטיביזם אקדמי ואחריות אזרחית – יום עיון לזכרו של פרופ' עמירם גונן

    מכון ירושלים למחקרי מדיניות קיים כנס לזכרו של פרופ' עמירם גונן ז"ל. הכנס עמד בסימן 'אקטיביזם אקדמי ואחריות אזרחית' ובמסגרתו נידונו סוגיות מתחומי חקר הגיאוגרפיה החברתית בארץ. דגש מיוחד ניתן לפועלו האזרחי החלוצי ופורץ הדרך של עמירם במגזר החרדי.

    הכנס נפתח בדברים לזכרו של פרופ' עמירם גונן ז"ל. 

    המושב הראשון עסק בתחום התמחותו של עמירם – גיאוגרפיה. ניתנו הרצאות על תכנון, תפרוסת אוכלוסייה ומגמות ועל הצורך לשלב סוגיות חברתיות בתכנון כפי שעמירם דגל.

    המושב השני עסק בסוגיות עומק בחברה החרדית, שהיה תחום עניין ופעילות אינטנסיבית של עמירם בעשרות השנים האחרונות. דובר על מגמות שינוי בעולם הישיבות החרדיות, במערכת החינוך, בהשכלה הגבוהה וכן דובר על המרחב החרדי בישראל, על תכנון מגורים לאוכלוסייה החרדית ועל אתגרי הערים המעורבות והערים החרדיות. רבים מהדוברים הוסיפו זווית אישית מהיכרותם עם עמירם ודיברו על תרומתו הייחודית של עמירם לתחום.

    המושב השלישי עסק בפועלו של עמירם להביא את חזונו לחברה החרדית לכדי מציאות תוך בניית שיתופי פעולה עם מוסדות חינוך וגופים פילנתרופיים. 

    את הכנס נעל הרב בצלאל כהן בדברי זיכרון מרגשים לעמירם, בהם הוקיר את פועלו ואת תרומתו הייחודית והתקדימית הן לחקר החברה החרדית והן לעולם המעשה בקידום יוזמות חינוכיות ואחרות.

    תודתנו נתונה למשפחת גונן ולעשרות הדוברים שהשתתפו בכנס והמחישו את היקף השפעתו ומורשתו של עמירם.

    _____________________________________________

    עמירם גונן ז"ל, היה ראש המכון בשנים 1986-89 ומהוותיקים והמסורים בחוקריו, וכיהן עד לימיו האחרונים כראש המרכז לחקר החברה החרדית. בן 83 היה במותו.

    עמירם היה פרופסור אמריטוס לגאוגרפיה באוניברסיטה העברית בירושלים, ובמהלך שנותיו עמד בראש גופים שונים: ראש מכון פלורסהיימר למחקרי מדיניות, ראש המרכז ללימודי אירופה באוניברסיטה העברית ונשיא האגודה הגאוגרפית הישראלית. במהלך תקופת כהונתו כראש מכון ירושלים למחקרי מדיניות (אז מכון ירושלים לחקר ישראל) בין השנים 1986-89 התרחבו משמעותית תחומי הפעילות של המכון.
     
    עמירם פרסם שישה ספרים ועסק בתחומי מחקר רבים ומגוונים: מתהליכי עיור ופירבור, דרך גיאוגרפיה של קבוצות מיעוט בדגש על חרדים ועד דפוסים של בחירת מקום קבורה. מאז 2013 כיהן כראש המרכז לחקר החברה החרדית במכון, ושימש עורך כתב העת לחקר החברה החרדית. הוא ראה בשילוב החרדים יעד לאומי והאמין כי צריך לנקוט מאמצים מיוחדים כדי לעודד את עוזבי הישיבות לרכוש השכלה אקדמית. עמירם שמר על צלילות וחדות מחשבה עד ימיו האחרונים, לא הפסיק את מחקריו והמשיך לפקוד את המכון באירועים ובימי עיון.