17
נובמבר
| 2021 | 19:30
מהי איכות חיים בעיר מגוונת?
- ללא תשלום
- מתקיים בעברית
- פתוח לקהל
- שידור חי
- דיגיטלי
- ללא תשלום
- מתקיים בעברית
- פתוח לקהל
- שידור חי
- דיגיטלי
מהי איכות חיים בעיר מגוונת?
על המשותף והשונה בין קבוצות האוכלוסייה בירושלים
אירוע במסגרת שבוע הסובלנות הירושלמי, שעסק בנושא תפיסות שונות בנושא איכות חיים ברקע החיים המשותפים בעיר.
איכות חיים הוא מושג כללי המתייחס להערכת סטנדרט המחייה של חברה, קהילה ויחידים על כל מרכיביה. הוא רחב ובעל פירושים שונים אשר נובעים מהבדלים תרבותיים ואישיים. האיחוד האירופי למשל מגדיר איכות חיים כ"רווחה אנושית הנמדדת על פי מדדים חברתיים, להבדיל ממדדים כמותיים של הכנסה ותפוקה". באירוע עסקנו בשאלה כיצד ירושלמים תופסים את המושג "איכות חיים"?
טל קליגמן, מנהלת פרויקטים ומנחת קבוצות במרכז הבין תרבותי לירושלים, פתחה את האירוע בברכות.
מיכל קורח, מכון ירושלים למחקרי מדיניות – הציגה את המחקר: "מדדי איכות חיים בירושלים – בחינה סובייקטיבית". הוצגו מדדי איכות חיים כפי שנבחנו בשלושת האוכלוסיות המרכזיות בעיר. המחקר מצא כי חלק מהמרכיבים הבולטים בהגדרת 'איכות חיים' היו זהים בקרב כל האוכלוסיות בירושלים. כך לדוגמא חזרו נושאים של תחבורה ציבורית יעילה ורצון בעיר נקייה. עם זאת היה שוני באופן בו דורגו המרכיבים אצל כל אחת מהאוכלוסיות.
לאחר הצגת המחקר שמענו משלושה מגיבים מקרב האוכלוסיות השונות בעיר את הזווית שלהם לנושא.
שייקה אל עמי, מנהל מנהל קהילתי גינות העיר – דיבר על קהילתיות ומעורבות כמנוף לאיכות חיים בעיר הגדולה. נושא הקהילתיות הוצג כמדד בולט לאיכות חיים, כאשר מעורבות התושבים היא בעלת השפעה על איכות החיים.
עז אדין אל סעד, מנהל דסק מזרח ירושלים, המרכז הבין תרבותי לירושלים – דיבר על סמטאות ותקרת הזכוכית בירושלים המזרחית. תקרת הזכוכית קיימת במזרח ירושלים בכל נושא איכות החיים, כאשר נושאים שהם מובנים מאליהם כמו הסדרת תשתיות חשמל, מים וכד' עדיין נמצאים בחסר משמעותי בחלק מהשכונות במזרח העיר.
ישראל אייזיקס, יו"ר מינהל קהילתי גאולה-בוכרים – דיבר על קהילתיות במדד איכות החיים, והציג את הצרכים הייחודיים של האוכלוסייה החרדית הנובעים מצפיפות המגורים והאוכלוסייה בחלק מהשכונות ואת החשיבות הגדולה שקיימת לשיתוף ומעורבות הציבור בהחלטות שונות המתקבלות בעירייה הנוגעות לתחומי חיים שונים (הציג כדוגמא את נושא הרכבת הקלה, תכנון גני משחקים ועוד).
האירוע הוא חלק מפרויקט "ברוטינה" – סדרת אירועי תרבות קטנים, סדרתיים, שגרתיים וייחודיים המייצרים סצנה תרבותית חדשה במגוון תחומי תוכן: אמנויות הבמה, אקדמיה ומחקר, קיימות ואיכות סביבה, אמנות פלסטית, יזמות חברתית, שירה ספרות ועיתונות, מדיה, קולנוע, טכנולוגיה, עיצוב, התחדשות יהודית וקולינריה. בשיתוף רשות הצעירים, עיריית ירושלים.
פרויקטים קשורים
בניית מדיניות חברתית-כלכלית לפיתוח מזרח ירושלים
הידע המוסדר על מזרח ירושלים מועט. המכון פועל מתוך רצון לקדם אסטרטגיה חברתית-כלכל...
לינק למקור >
ההגירה לירושלים וממנה, ובייחוד נושא העוזבים את העיר, הם נושאים שזוכים להתייחסות ...
לינק למקור >
מחקר זה נועד להציג בפני מקבלי ההחלטות את היתרונות הכלכליים והאחרים הגלומים בהפיכ...
לינק למקור >
נושא העירוניות עובר כחוט השני בעבודתו של המכון בנושאי ירושלים זה שנים רבות. כיאה...
לינק למקור >