פרוייקט המיפוי השיתופי (OpenStreetMap (OSM כולל מידע מרחבי מגוון, המגיע ממקורות פתוחים שונים, ובראשם משתמשי האתר, המעדכנים את המפה. המידע ב-OSM הוא מקור חשוב, במידה רבה מפני שהוא ניתן כמידע פתוח, ולא קנייני, לשימושם של יחידים ושל אתרים ואפליקציות. OSM הוא כמו ה-"ויקיפדיה של המפות".

ב-OSM מופיעים בישראל (כולל יו"ש) 5,088 עסקים בתחום המזון (נכון לינואר 2020), הכוללים מסעדות (2,400); בתי קפה (1,200); מזון מהיר (1,100); ובארים ופאבים (400). כ-7.5% מכלל העסקים הללו שוכנים בירושלים, מתוכם 5.1% בשכונות בהן מתגוררים בעיקר יהודים, ו-2.3% בשכונות הערביות של העיר המזרחית. סוג העסקים בתחום המזון, בהם לירושלים המשקל הגדול ביותר, הוא פאבים ובארים – 12% מהם נמצאים בירושלים.

עסקים בתחום המזון בירושלים (אלו המופיעים ב-OSM) מתרכזים במרכז העיר (44% מהעסקים הירושלמים). ריכוזים נוספים הם בעיר העתיקה (12%); אזור מרכז העיר המזרחית (מצפון לעיר העתיקה, 11%); והשכונות הדרומיות של העיר הפנימית (בקעה, המושבה הגרמנית, קטמון וטלביה, 11%).
כיצד מתפלגים העסקים בתחום המזון? בישראל הקבוצה הגדולה ביותר היא מסעדות (47%), וכך גם בירושלים (46% בשכונות היהודיות, ו-53% במזרח העיר). בתי קפה מהווים 24% מהעסקים בישראל, כאשר בירושלים האחוזים דומים (22% בשכונות היהודיות ו-25% במזרח). בתי הקפה מהווים שיעור גבוה במיוחד בעיר העתיקה (34% מעסקי המזון באזור זה). בארים ופאבים מהווים 8% מעסקי המזון בישראל, אך בשכונות היהודיות של ירושלים כמעט אחד מכל חמישה עסקי מזון הוא פאב או באר (18%), ובמרכז העיר השיעור מגיע לכדי 25%. בירושלים המזרחית אחוז הפאבים והבארים קטן מאוד (2% מעסקי המזון).

סביב ירושלים ממוקמים שני ריכוזים נוספים של עסקים בתחום המזון – רמאללה (כ-260 עסקים), ובית לחם (כ-120 עסקים). בשתי הערים מדובר בעיקר במסעדות.

חשוב לציין כי כמו בכל פרויקט המבוסס על מידע מהציבור, גם ב-OSM קיימת הטייה לטובת מקומות בהם הציבור מבקר יותר. נראה כי בתי קפה שכונתיים, למשל, אינם מופיעים באופן מלא, גם מפני שמבקרים בהם פחות, ואולי גם מפני שהמבקרים בהם אינם הציבור המעדכן את OSM. ועדיין – בתי קפה הם עסק המזון העיקרי בשכונות שאינן מרכזי פעילות.