הישארו מעודכנים

    סגור

     

    מכון ירושלים הכשיר לאורך שנות פעילותו אלפי אנשים. המשתתפים הינם מקבלי החלטות, קובעי מדיניות וגורמים רמי דרג. מטרתנו היא להציג את העיר באופן מעמיק ומרגש, תוך שילוב נתונים איכותיים ומידע מבוסס מחקר אודות העיר, יחד עם מגוון מפגשים אישיים ייחודיים.

    המכון מציע הכשרות שונות בהתאם לקהל היעד; הרצאות אקטואליות משולחן המחקר, קורסים, סדנאות, סיורים, השתתפות בפורומים ייעודיים ועוד.
    פעילויות ההכשרה וההעשרה המקצועית של המכון מהוות הזדמנות נפלאה עבור עובדי ארגונים ומוסדות להכיר עולמות תוכן מגוונים.
    התכנים מועברים על ידי חוקרים וחוקרות בעלי שם בתחומם, תוך קיום דיון אינטלקטואלי אודות המורכבויות והחוזקות של ירושלים. 

    ההכשרות מותאמות לבקשות המזמינים ולעולמם המקצועי, בהתאם לתחומי העיסוק העיקריים של המכון: חברה ואוכלוסיות, תכנון, עירוניות וקיימות, עבודה עם נתונים, מדידה והערכה. 

    לפרטים נוספים ניתן להתרשם ממבחר פעילויות לדוגמא ולפנות לנועם שני, רכזת ההכשרות – noams@jerusaleminstitute.org.il

    הכשרות מתודולוגיות

    לצד הכשרות בתחומי המחקר של המכון, צוות החוקרים מעביר הכשרות מתודולוגיות לארגונים כגון דרכי איסוף נתונים, כלי מיפוי, הערכה ומדידה, תכנון פרויקטים ועוד.

    מגוון הרצאות על ירושלים

    צוות המומחים שלנו משתף אתכם ישירות משולחן העבודה, בהתאם למחקרים הפעילים במכון ירושלים – 

    ירושלים כמעבדה לאומית

    מבוא לירושלים – נתונים ומגמות עדכניות

    ירושלים כבירת המגזר השלישי

    הגירה ואיכות חיים

     

    חברה ואוכלוסיות

    הפרדה ואינטגרציה: החברה החרדית

    החברה הערבית בישראל

    מרחבים משותפים בירושלים

    היחס בין ישראל לכנסיות בירושלים

    מקומות קדושים בירושלים: מאבקים ושליטה

     

    מזרח ירושלים

    תושבות מול אזרחות – מזרח ירושלים לאן?

    גורמים רדיקליים בעולם האסלאם

    הר הבית/אל-אקצא: תהליכים ומגמות


     

    עירוניות

    התחדשות עירונית בישראל

    סוגיות בתכנון מקרקעין במזרח ירושלים

    צפיפות עתידית בישראל

    מתודולוגיה: תכנון עירוני על קצה המזלג

    עיר ממשל

     

    תכנון מדיניות

    ניהול שותפויות במגזר הציבורי

    מדיניות ממשלתית כלפי אוכלוסיות מגוונות

    מדיניות ציבורית – בין ממשל מקומי למרכזי

    קורסים

    להלן טעימה ממבחר הקורסים שהמכון ירושלים מעביר –

    קורס בנושא אסלאם

    בסדרה של שישה מפגשים נצא למסע בעקבות האסלאם שלידנו. נכיר את ארון הספרים המוסלמי ואת הסוגיות הבוערות המעסיקות היום את העולם האסלאמי, נעמוד על הקשר המוסלמי-יהודי ועל היחסים עתיקי היומין שבין שתי התרבויות, נבין מהי מקומה של ירושלים עבור המוסלמים וכיצד הם רואים את מקומם בישראל. לבסוף נצלול לסוגיית מזרח ירושלים, נכיר את האתגרים ואת ההזדמנויות ואף נסייר בשטח.

    קורס הערכה פנימית לארגונים חברתיים

    במשך שישה מפגשים ילמדו המשתתפים איך לחשוב "הערכה", כבר מהשלבים הראשונים של פיתוח מיזם, ואיך להמשיך לחשוב "הערכה" גם אחרי שהפרויקט מסתיים. המשתתפים ינתחו את פעילות הארגון, תוך הבנת הערך הרב שמייצרת הבניה ברורה של מודל עבודה לכל הגורמים השותפים, יוגדרו מטרות ויעדים לכל אפיק ותותאם תשתית ארגונית לאיסוף נתונים. נתונים אלו ישמשו בסיס להפקת לקחים תוך כדי תנועה ולבחינה מתמדת של תפוקות ותוצאות העשייה. הסדנה היא יישומית במהותה, עם דגש על הקניית פרקטיקות מותאמות לסביבה העבודה הייחודית של כל ארגון.

     

    קורס ממידע למדיניות

    במשך ארבעה מפגשים, אותם יעבירו מיטב חוקרי המכון, ילמדו המשתתפים כיצד להשתמש בנתונים באופן מיטבי כדי להגיע להשפעה על מדיניות: איך להימנע משימוש מוטעה בנתונים, באיזה אופן ניתן להשתמש בנתונים אינטראקטיביים, כיצד לנסח שאלות נתונים כדי להגיע לתשובות מהימנות, מגמות עדכניות בנתונים ועוד. במפגשים הבאים יעסוק הקורס במנגנון הממשלתי ודרכי פעולה, דוגמאות לעבודה עם הממשלה, כתיבת ניירות מדיניות ועוד.

    סיורים בירושלים

    להלן טעימה ממבחר הסיורים שמכון ירושלים מפעיל –

    עיר ממשל בירושלים: איך הופכים את בירת ישראל לעיר ממשל מוצלחת כמו וושינגטון וברלין?

    עיר ממשל מוצלחת היא עיר בירה שבה המגזר הממשלתי מהווה חלק מרכזי במרקם העירוני, וסביבו מתקיימת מערכת שלמה של מרכיבים עוטפים – זהו האקו-סיסטם הממשלי. ההיבטים המרכזיים לפעילותה של עיר ממשל מוצלחת הם: מיקום מרכזי ואטרקטיביות של קריית הממשלה; נגישות טובה לקריית הממשלה; פעילות של כל מרכיבי האקו-סיסטם בעיר; ומסה קריטית של אוכלוסייה צעירה וחזקה, שעובדת במרכיבים השונים באקו-סיסטם הממשלי. הצטרפו אלינו לסיור בקרית הלאום, זירת ההתרחשות הפוטנציאלית של האינטראקציות הללו.

    הרבדים הסמויים של מזרח ירושלים

    מאז איחודה של ירושלים בשנת 1967 , שכונות מזרח העיר על 300,000 תושביהן הערבים היוו אתגר למקבלי ההחלטות בעיריית ירושלים וממשלת ישראל. בשנים האחרונות הופיעו מגמות סותרות במערכת היחסים העדינה שבין שני חלקי העיר. מצד אחד, ישנה נטייה לאינטגרציה ואינטראקציות רבות יותר בין יהודים וערבים בעיר, ומצד שני, ישנה עלייה ברמת הפעילות העוינת וביטויי השנאה. בואו ללמוד על הרבדים הסמויים של מזרח ירושלים והקשיבו לחוקרים הבכירים של מכון ירושלים למחקרי מדיניות החושפים גילויים חדשים אודות צד זה של העיר.

     

     

    מרחבים משותפים בירושלים: סיור לאורך קו התפר שבין מזרח למערב ירושלים

    תדמיתה הציבורית של ירושלים ברחבי הארץ והעולם, היא של עיר מחולקת בעלת דפוסי הבדלות קשיחים בין האוכלוסיות המתגוררות בה. אולם בעשור האחרון, ניתן להבחין בנוכחותם הגוברת של תושבי מזרח ירושלים במרחבים הציבוריים והמסחריים שבמערב העיר וכך נוצרים להם מרחבי מפגש בלתי מתוכננים בין האוכלוסיות בעיר. בסיור נכיר ונראה שיח חדש בעיר – שהופך את המציאות המורכבת של ירושלים, עיר הנמצאת הן בסכסוך והן בערבוב מרחבי מתמיד, למציאות ברת קיימא שתאפשר שגשוג לכלל הקהילות בעיר.

    מתעניינים בהכשרה? ראו בקובץ מבחר פעילויות לדוגמא, צרו קשר ונשמח להציע לכם את האפשרות המותאמת ביותר עבורכם!

    לפרטים נוספים ותיאום ניתן לפנות לנועם שני, רכזת ההכשרות – noams@jerusaleminstitute.org.il