ההכשרות של מכון ירושלים
ראשי שירותי המכון ההכשרות של מכון ירושלים
ההכשרות של מכון ירושלים
מכון ירושלים הכשיר לאורך שנות פעילותו אלפי אנשים. המשתתפים הינם מקבלי החלטות, קובעי מדיניות וגורמים רמי דרג. מטרתנו היא להציג את העיר באופן מעמיק ומרגש, תוך שילוב נתונים איכותיים ומידע מבוסס מחקר אודות העיר, יחד עם מגוון מפגשים אישיים ייחודיים.
המכון מציע פעילויות שונות בהתאם לקהל היעד: הרצאות אקטואליות משולחן המחקר, קורסים אקדמיים (ראו: קורס מז' ירושלים באוני' העברית), סדנאות מתודולוגיות, סיורים, השתתפות בפורומים ייעודיים.
פעילויות ההכשרה וההעשרה המקצועית של המכון מהוות הזדמנות נפלאה עבור עובדי ארגונים ומוסדות להכיר עולמות תוכן מגוונים. התכנים מועברים על ידי חוקרים בעלי שם בתחומם, תוך קיום דיון אינטלקטואלי אודות המורכבויות והחוזקות של ירושלים.
הפעילויות מותאמות לבקשות המזמינים ולעולמם המקצועי, ומתמקדות בתחומי העיסוק העיקריים של המכון: תכנון, קיימות ועירוניות, כלכלה וחדשנות, חברה ואוכלוסיות.
הכשרות מתודולוגיות
לצד הכשרות בתחומי המחקר של המכון, צוות החוקרים מעביר הכשרות מתודולוגיות לארגונים כגון דרכי איסוף נתונים, כלי מיפוי, הערכה ומדידה, תכנון פרויקטים ועוד.
מגוון הרצאות על ירושלים
צוות המומחים שלנו משתף אתכם ישירות משולחן העבודה, בהתאם למחקרים הפעילים במכון ירושלים:
- ירושלים: עובדות ומגמות
- פסיפס ירושלמי: מדוע המגוון האנושי הוא תקוותה הגדולה ביותר של ירושלים?
- המדריך לשכונות מזרח ירושלים
- הפרדה ואינטגרציה: החברה החרדית
- היחסים בין ישראל לכנסיות בירושלים
- מטרומן לביידן דרך טראמפ: ירושלים מ-1948 ועד 2021
- תושבות מול אזרחות: מזרח ירושלים לאן?
- המקומות הקדושים בירושלים – מאבקים ושליטה
- מנוע ההייטק בירושלים
- תדריכים על ענייני השעה בירושלים וסביבתה
סיורים בירושלים
להלן טעימה ממבחר הסיורים שמכון ירושלים מפעיל:
החברה האזרחית: אקטיביזם מוביל שינוי
ירושלים היא משכנם של יותר מרבע מהמלכ"רים בישראל ובכלל זה חלק מהארגונים החברתיים החדשניים והמעניינים ביותר בארץ. הצטרפו אלינו לסיור בקרב פעילים אידיאליסטים ובעלי חזון, השואפים להפוך את ירושלים בפרט ואת ישראל בכלל למקום טוב יותר לחיות בו.
הרבדים הסמויים של מזרח ירושלים
מאז איחודה של ירושלים בשנת 1967, שכונות מזרח העיר על 300,000 תושביהן הערבים היוו אתגר למקבלי ההחלטות בעיריית ירושלים וממשלת ישראל. בשנים האחרונות הופיעו מגמות סותרות במערכת היחסים העדינה שבין שני חלקי העיר. מצד אחד, ישנה נטייה לאינטגרציה ואינטראקציות רבות יותר בין יהודים וערבים בעיר, ומצד שני, ישנה עלייה ברמת הפעילות העוינת וביטויי השנאה (ראו למשל: סקר דעת קהל מז' י-ם, תכנית אלבשאיר למצויינות). בואו ללמוד על הרבדים הסמויים של מזרח ירושלים והקשיבו לחוקרים הבכירים של מכון ירושלים למחקרי מדיניות החושפים גילויים חדשים אודות צד זה של העיר.
מרחבים משותפים בירושלים: סיור לאורך קו התפר שבין מזרח למערב ירושלים
תדמיתה הציבורית של ירושלים ברחבי הארץ והעולם, היא של עיר מחולקת בעלת דפוסי הבדלות קשיחים בין האוכלוסיות המתגוררות בה. אולם בעשור האחרון, ניתן להבחין בנוכחותם הגוברת של תושבי מזרח ירושלים במרחבים הציבוריים והמסחריים שבמערב העיר וכך נוצרים להם מרחבי מפגש בלתי מתוכננים בין האוכלוסיות בעיר. בסיור נכיר ונראה שיח חדש בעיר – שהופך את המציאות המורכבת של ירושלים, עיר הנמצאת הן בסכסוך והן בערבוב מרחבי מתמיד, למציאות ברת קיימא שתאפשר שגשוג לכלל הקהילות בעיר.
מתעניינים בהכשרה? ראו בקובץ מבחר פעילויות לדוגמא