שמאל, ימין ופייק פוליטיקה - שמאל ימין בין הקלפי לג'נין
| 2022 | 18:00
שמאל, ימין ופייק פוליטיקה – שמאל ימין בין הקלפי לג'נין
- ללא תשלום
- מתקיים בעברית
- פתוח לקהל
- מכון ירושלים למחקרי מדיניות, רד"ק 20
- ללא תשלום
- מתקיים בעברית
- פתוח לקהל
- מכון ירושלים למחקרי מדיניות, רד"ק 20
מכון ירושלים למחקרי מדיניות וקרן קונרד אדנאואר בישראל גאים להציג –
שמאל, ימין ופייק פוליטיקה – סדרת מפגשים בנושאים החמים שעל סדר יומה של החברה הישראלית
מפגש שש עשרה:
האם הסוגיה הפלסטינית חוזרת לסדר היום הציבורי של הבחירות?
במשך שנים ארוכות, המערכת הפוליטית הייתה מחולקת סביב הסוגיה הפלסטינית – כן שלום, לא שלום, כן פינוי, לא פינוי, כן הסכם, לא הסכם. אלא שבשנים האחרונות, הנושא הפלסטיני נעלם – אף מפלגה משמעותית איננה עוסקת בפתרון אפשרי, והפוליטיקאים מעדיפים לא לקחת סיכונים. האם דחיקת הנושא הפלסטיני מסדר היום הפוליטי יוביל בסופו של דבר למדינה אחת לשני עמים? האם יש עוד הזדמנות לפתור את הסכסוך? והאם אינתיפאדה שלישית היא אפשרות ממשית?
דוברים –
ח"כ אורית סטרוק, הציונות הדתית
ח"כ מירב בן ארי, יש עתיד, יו"ר ועדת ביטחון הפנים
ח"כ מיכל רוזין, מרצ
ד"ר דוד קורן, מנכ"ל מכון ירושלים למחקרי מדיניות
בהנחיית – אטילה שומפלבי, Ynet
אטילה שומפלבי, מנחה האירוע, פתח את האירוע ואמר שהנושא לדיון נבחר שבועיים לפני נאומו של יאיר לפיד באו"ם, זאת ללא ידיעה שלפיד ידבר על כך. בהמשך לכך, שומפלבי העלה שאלה, בהקשר של הסוגייה המרכזית של הדיון – מה גרם ללפיד לא רק לדבר על הסוגיה הפלסטינית אלא לדבר על פתרון שתי מדינות לשני עמים.
שאלה זו נידונה על ידי הדוברים והדוברות באירוע בהשתתפות – ח"כ מירב בן ארי ממפלגת יש עתיד, ח"כ אורית סטרוק ממפלגת ההציונות הדתית, ח"כ מיכל רוזין ממפלגת מרצ וד"ר דוד קורן, מנכ"ל מכון ירושלים למחקרי מדיניות. בנוסף לשאלה זו, נידנו תוצאות סקר שנערך עבור האירוע על ידי מכון רפי סמית, שהוצגו לראשונה באירוע.
על פי הסקר, רוב של 57% מהציבור הישראלי היהודי אינו רואה בסוגיה הפלסטינית לפחות שיקול ״מסוים״ בבואו להכריע לאיזו מפלגה יצביע בבחירות. הנשאלים בסקר התבקשו לדרג מהם הנושאים העיקריים המשפיעים על ההחלטה לאיזו מפלגה להצביע ומהנתונים עולה כי הנושאים החברתיים והכלכליים תופסים את המקום המרכזי במדרג השיקולים של קבלת ההחלטה בבחירות.
ד"ר קורן הגיב לכך: ״נתוני הסקר מאששים את ההנחה כי בניגוד לעבר, קיימים נושאים אחרים המהווים שיקול בבחירת המפלגה. כמכון מחקר הפועל לשיפור מהלכי תכנון וקביעת מדיניות למקבלי ההחלטות במשרדי הממשלה וברשויות המקומיות, אנו מבקשים לזהות תהליכים אלה ולבחון את השפעתם במסגרת תהליכי קביעת המדיניות הרצויה״.
פרויקטים קשורים
הסכסוך ותהליך השלום הישראלי - פלסטיני