קהילה מאמינה בחינוך – מחקר הערכה בשכונות נווה-יעקב ובית-צפפא בירושלים
פרסום מס' 120
הירשמו לניוזלטר של המכון
קבלו מאיתנו עדכונים מפעם לפעם
'הקרן לירושלים' הינה גוף א-פוליטי הפועל במטרה לפתח את ירושלים ולסייע בצמיחתה כעיר מודרנית, סובלנית, פלורליסטית, תרבותית, בעלת חוזק כלכלי וקהילות מגוונות. הקרן מגייסת כספים ומשקיעה אותם בפרויקטים ומיזמים היוצרים הזדמנויות עבור כל אוכלוסיות העיר.
לאורך השנים ביצע המכון מחקרי הערכה מלווים לפרויקטים הפועלים בתמיכתה של הקרן במגוון רחב של תחומים, כגון: הערכת אפקטיביות פעולות הסיוע של 'עמותת ה.ל.ל' המסייעת ליוצאים בשאלה מהמגזר החרדי; הערכת פרויקט 'בתי ספר ירוקים' להטמעת נושא מחזור המים בבתי ספר מהמגזר הכללי, החרדי והערבי; הערכת פרויקט 'קידום בריאות נשים בגיל השלישי בקהילה', המופעל על ידי צוות מתנדבות בשכונת קטמונים; והערכת פעילותו של 'תיאטרון המרתף' – בית ספר למשחק ותיאטרון לנוער בסיכון.
הקרן שמה דגש מיוחד על תחום ההתמודדות עם העוני והיא תומכת במסגרתו בפרויקטים רבים בשתי זירות עיקריות: (1) אימוץ שכונה – טיפול בעוני בדרך קהילתית, באמצעות הפעלת מגוון תכניות התערבות בתוך שכונה ספציפית; (2) טיפול בנוער בסיכון – הפעלת פרויקטים רוחביים הפועלים לסייע לנוער בסיכון להשתלב בחברה ובתעסוקה.
לאחר פעילות רבת שנים של הקרן בתחום, עלה הצורך להרחיב את נקודת המבט ולהסתכל על מקבץ הפרויקטים המתמודדים עם עוני כגוף עשייה אחד ולהעריך לא רק את האפקטיביות של כל פרויקט, אלא גם את האופן שבו מקדמים כל הפרויקטים יחד את המטרה המשותפת של הפחתת העוני בעיר. יחידת ההערכה של מכון ירושלים החלה בשנת 2019 בתהליך הערכה רוחבי של פעילות הקרן בתחום התמודדות עם עוני במטרה לייצר מודל ניהולי אסטרטגי אשר יהווה עבור הקרן כלי לבחינה של כלל העשייה בתחום.
קהילה מאמינה בחינוך – מחקר הערכה בשכונות נווה-יעקב ובית-צפפא בירושלים
פרסום מס' 120
2008 | מחברים: ד"ר מאיה חושן, מיכל קורח...
גלובס | "בסוג כזה של משבר המדיניות מוגבלת באופן טבעי בצעדיה"