מרחבים משותפים בשכונות ירושלים - האתגר והתקווה
| 2020 | 18:00
מרחבים משותפים בשכונות ירושלים – האתגר והתקווה
ללא תשלום
מתקיים בעברית
פתוח לקהל
דיגיטלי
ללא תשלום
מתקיים בעברית
פתוח לקהל
דיגיטלי

באיזה אופן המגורים בשכונות מעורבות משפיעים על האחווה בין המגזרים? מהם הצמתים המרכזיים שבהם נפגשים אנשים מסוגים שונים? כיצד ניתן לתרום לאופי מפגש חיובי בתוך השכונות? ומהו מקומן של השכונות ההומוגניות במארג הירושלמי?
בכל הסוגיות האלו ובאחרות נוגע המחקר "מרחבים משותפים בשכונות ירושלים- האתגר והתקווה".
מחקר זה הוא חלק מפרויקט 'מרחבים משותפים בירושלים' הבוחן את ירושלים כעיר מעורבת ומגוונת הדורשת חשיבה והתייחסות לצרכים השונים של כל קבוצת אוכלוסייה לצד חשיבה על המרחבים המשותפים, בהם קבוצות האוכלוסייה נפגשות באופן אורגני. מחקר זה נערך במימון קרן קונארד אדנאואר.
נקודת המבט במחקר הנוכחי מתמקדת במרחבים המשותפים המתקיימים בפתח הבית. הוא בוחן את יחסי השכנות ואופי המפגשים המתרחשים בין אנשים בעלי זהות דתית שונה הגרים באותה שכונה ואת השפעתם על רקמת היחסים והמאזן בין חלקי האוכלוסייה השונים. מסקנות המחקר והמלצותיו נוגעות לאופן בו יש לממש את הפוטנציאל האדיר שבמגורים בשכונות מעורבות לטובת ירושלים (ומדינת ישראל) כולה.
הצגת המחקר
חוקרת המכון תהילה ביגמן, הציגה את המחקר:
שאלת המחקר: באיזה אופן מגורים בשכונה מעורבת משפיעים על רמת האינטראקציה החברתית ועל הסובלנות בין אנשים מקבוצות בעלות זהות דתית שונה?
מתודולוגיה: בחירת שכונות המחקר לפי השנתון הסטטיסטי ולפי נתוני עיריית ירושלים על הרשמת ילדים לגנים לפי זרמי דתיות. איסוף נתונים באמצעות שאלונים וראיונות.
השכונות הנחקרות הן השכונות המעורבות נווה יעקב, גילה (חרדים וחילונים); רסקו וגבעת משואה (דתיים וחילונים); קרית מנחם (חרדים, דתיים וחילוניים); והשכונות הנפרדות בית הכרם, ניות (חילונים); רוממה והר נוף (חרדים);
מגיבות:

שרה העצני כהן, יושבת ראש תנועת 'ישראל שלי' לעשייה ציונית ברשת, בעלת טור בעיתון 'ישראל היום'. העצני מכהנת כיום בוועדה המייעצת של קרן ליכטאג בישראל, קרן שמרכז פעילותה בישראל הוא בירושלים. בוגרת המכללה למדינאות וחברה בקהילת ROI של קרן שוסטרמן.

פרויקטים קשורים


נוצרים ונצרות בירושלים ובמדינת ישראל
