ועדת היגוי ראשונה - תכנון נחלים במזרח ירושלים – סקירת מצב קיים
| 2024 | 17:00
ועדת היגוי ראשונה – תכנון נחלים במזרח ירושלים – סקירת מצב קיים
- ללא תשלום
- למוזמנים בלבד
- מקוון
- מקוון
- ללא תשלום
- למוזמנים בלבד
- מקוון
- מקוון
בחמישי 28.3.24 קיימנו את מפגש ועדת ההיגוי הראשון של פרויקט 'תכנון נחלים במזרח ירושלים'.
במפגש הצגנו את עיקרי סקר המצב הקיים – מנושא תכנון נחלים בישראל, תכנון נחלים עירוניים ועד לתכנון בירושלים ובמזרח ירושלים בפרט.
התמקדנו בסוגיות שעולות מהתבוננות משלושת מקרי הבוחן בהם עוסק הפרויקט – ואדי ג'וז (עות'מאן בן עפאן), ואדי יאסול וואדי סביחה (בצור באהר), ובממצאים החברתיים שנמצאו עד כה משיחות וסיורי הכנה, טרום קבוצות מיקוד.
במפגש נכחו וחוו דעתם נציגים מקצועיים מעיריית ירושלים, רשות ניקוז ים המלח, יד הנדיב, החברה להגנת הטבע, אגמא, לצד צוות הפרויקט –
אדר' יערה רוזנר, אדר' אסמעאיל סלאח, אדר' טארק נאסר, אראלה חזן- גנן
תובנות עיקריות
לקראת שלב החלופות
להתמקד בשלביות של שיקום הנחלים במזרח ירושלים והשמשתם:
- לעסוק בשאלה – אילו שיפורים ניתן לתכנן בהווה הקרוב, כיצד לייצר סביבה של אמוןופעולות קטנות שרואות את הנחל, מכניסות אותו למודעות ומקשרות אותו למקום וקהילה?
- ניתן לבצע מיפוי לפי רמת מורכבות ויישומיות של מקטעי נחל שונים/ חלופות תכנון שונות עבורם – להציג את מקטעי הנחלים במקרי הבוחן במדרג כלשהו של ישימות /צורות עיצוב שונות לנחל העירוני )כגון: ייעוד שטח בנוי, בנוי משולב, שטח פתוח מעוצב, שטח חקלאי, שטח טבעי( , ולתת את הדעת לשאלה – כיצד מכניסים את מראה וזיכרון הנחל גם באזורים עירוניים ומופרים לחלוטין?
- יש לתת דגש לאיסוף וייצוג הממצאים מתוך מרכיב הייעוץ החברתי בפרויקט – להבין מה חושבים התושבים לגבי הנחל, מה אפשר ללמוד מהעבודה עם הקהילה ורצונותיה?
תמונה: נחל הקדרון והמרסבא,2021; יאיר דב – ויקימדיה
פרויקטים קשורים
ארגז כלים לתכנון נחלים במזרח ירושלים