מדיניות מחקר ופיתוח ממוקדת — פרויקט של האיחוד האירופי (TARGET)
TARGET
פרויקט TARGET נועד לעזור לקובעי מדיניות ליצור "מפת דרכים" אסטרטגית למדיניות המו"פ שלהם. צוות מכון ירושלים ביצע במסגרת הפרויקט הערכת פערים טכנולוגיים, זיהה כשלים מערכתיים ופיתח מדיניות יעילה למיקוד משאבים. ערכת הכלים שנוצרה ('toolkit') עודדה את קובעי המדיניות הרלוונטיים ו / או משרדי ממשלה, להחליט על אופני התערבותם בשוק, במטרה לספק תמיכה לצמיחתן של תעשיות הביוטכנולוגיה והחדשנות במדינה או אזור.
ערכת הכלים של TARGET מציעה לקובעי מדיניות דרך להתמודד עם המורכבות הקשורה במדיניות ממוקדת ולגבש אסטרטגיה מותאמת, ספציפית להקשר, המבוססת על הערכות מציאותיות של המשאבים והיכולות של המדינה או האזור.
חשיבותו של פרויקט TARGET
ישראל מדורגת במקום הראשון בקרב מדינות המערב בשיעור ההשקעה שלה במחקר ופיתוח, ביחס לתוצר המקומי הגולמי. עם זאת, כמו במדינות רבות אחרות, השקעות אלה נוטות להיות אד הוק ולא תוצר של נוהל מושכל וממוקד המבוסס על מדיניות ברורה. לכן, מלוא הפוטנציאל של ההשקעות לא מושג.
דגש על ביוטכנולוגיה
מכון ירושלים, בשיתוף עם משרד המדע הישראלי, איחד כוחות עם חמש מדינות של האיחוד האירופי - צרפת, סקוטלנד, ליטא, סלובניה וספרד - כדי ליצור מודל שיעזור למקבלי ההחלטות למקד את השקעותיהם במו"פ באופן יעיל. הפרויקט קבע לעצמו מוקד בתחום ההשקעות בביוטכנולוגיה שכן סקטור זה זוהה כאחד ממנועי הצמיחה החשובים בעתיד. יחד עם זאת, ההנחה היא שהידע שנצבר יהיה שימושי גם למגזרים אחרים.