עלה לאוויר אתר מכון ירושלים בערבית
ראשי עלה לאוויר אתר מכון ירושלים בערבית
מכון ירושלים למחקרי מדיניות גאה לבשר:
העלאת אתר אינטרנט בשפה הערבית
האתר בערבית הוא חלק מפעילות מאומצת להביא לידי ביטוי את עשיית המכון באמצעות האתר החדש, שעלה לאוויר ביוני 2019 ובמסגרת תכנית המכון להנגיש את תכניו לכל תושבי העיר.
ב-40 שנות פעילותו, הוציא המכון לאור פרסומים רבים בנושאי עירוניות, קיימות, פיתוח כלכלי, תעסוקה וחדשנות. פרסומים אלו הופיעו בעיקר בעברית, ולעיתים גם באנגלית, לפי העניין, השותפים והמשאבים. פרסומים בערבית יצאו לאור עד כה רק לעיתים רחוקות.
הנגשת התכנים בערבית כוללת תרגום פרסומים רבים של המכון. תקציר מנהלים בנושא 'קיימות עירונית' עלה לאתר זה מכבר ובתקופה הקרובה יפורסמו תרגומים לפרסומים 'תושבים, לא אזרחים', 'פוטנציאל התעסוקה של תושבות מזרח ירושלים' וחוברת המידע 'על נתונייך ירושלים 2019'. לצד אלו מתורגם השנתון הסטטיסטי לירושלים לשנת 2019. השנתון בערבית כולל עשרות טבלאות נתונים לשימושם של קובעי מדיניות, פעילי ציבור וחוקרים דוברי ערבית. לצד זאת, חוקרי המכון עיבדו את נתוני השנתון בעברית: באמצעות האתר tableau, אשר מתמחה בהנגשת נתונים, יצרו החוקרים עומר יניב ויאיר אסף-שפירא מאגר בעברית של כלים אינטראקטיביים לצפייה בנתונים אודות מזרח ירושלים.
בעשור האחרון מוקדשים חלקים ניכרים מעבודת המכון לפרויקטים על מזרח ירושלים. בהקשר זה פרסם המכון 9 מחקרי מיפוי (מתוך סך 16 מתוכננים) אודות השכונות הערביות בירושלים. המכון היה מעורב בקבלת החלטת הממשלה 3790- שעניינה 'צמצום פערים חברתיים כלכליים ופיתוח כלכלי במזרח ירושלים', ונבחר לספק ליווי מחקרי לביצוע ההחלטה. בנוסף עוסק המכון רבות בסוגיית המקומות הקדושים בירושלים ובראשם הר הבית.
אתר האינטרנט של המכון בערבית, מכיל מידע על צוות המכון, פרויקטים מחקריים, פרסומי המכון וחומרים רבים נוספים הרלוונטיים לחוקרים, מתעניינים ולציבור הרחב בשלל נושאי העיסוק של המכון.
המהלך ממומן בסיוע קרן פרידריך נאומן לקיום החירויות, הגב' קאסי אריסון והקרן לירושלים. המכון מבקש להודות להם על השותפות בחזון ועל עזרתם בהוצאתו לפועל.
מנהלת התוכן של האתר בערבית היא חוקרת המכון, תהילה ביגמן, הפועלת בהנחייתה של מנהלת האתר, אראלה גנן. בקרת האיכות מבוצעת על ידי חוקרת המכון, מליחה זגייר.
מוזמנים לבקר באתר בערבית, להגיב ולעקוב.