הישארו מעודכנים

    סגור
    20 אוגוסט

    | 2020 | 12:00

    טעימות תעסוקה – מועסקים בתיירות

    • ללא תשלום
    • למוזמנים בלבד
    • מתקיים בעברית
    • עיריית ירושלים
    • ללא תשלום
    • למוזמנים בלבד
    • מתקיים בעברית
    • עיריית ירושלים
    טעימות תעסוקה – מועסקים בתיירות

    הרשות העירונית לתעסוקה והאגף לתכנון ומדיניות אסטרטגית, בשיתוף מכון ירושלים למחקרי מדיניות, מקיימים סדרת מפגשים קצרים לעובדים בעירייה בנושא תעסוקה בירושלים.

    מטרת ה"טעימות" היא לקיים שיח עירוני בנוגע לתעסוקה וכלכלה מקומית סביב ארוחה צהרים קלה. הפורמט כולל הרצאה קצרה של 15 דקות על סוגיה ממוקדת, אחריה משיב גורם מטעם העירייה, ולבסוף מתקיים דיון קצר.

    הנושא החמישי בסדרת המפגשים:

    מועסקים בענף התיירות בירושלים – משבר הקורונה

    עומר יניב, חוקר מכון ירושלים

    עיקרי הדברים:

    • יש לפחות 30 אלף מועסקים בתחומי התיירות בירושלים
    • השכר בתיירות (שירותי אירוח ואוכל) הוא הנמוך ביותר מבין ענפי הכלכלה
    • כמחצית מהמועסקים בענף בעיר הם מתחת לגיל 24
    • 12% מהמועסקים הם סטודנטים (לעומת 4% בקרב כלל המועסקים בירושלים)
    • מרבית המועסקים הם גברים. 
    • בשירותי אירוח- 80% מהמועסקים הם ערבים
    • בשירותי אוכל- 67% הם יהודים ואחרים
    • עסקים בתחום שירותי האירוח והאוכל הם בעלי כושר השרידות הנמוך ביותר מקרב ענפי הכלכלה השונים
    • העסקים הללו גם חווים את התחלופה הגבוהה ביותר (15% מהמסעדות בשנת 2019 היו חדשות)
    • הקורונה פגעה בענף שירותי האירוח והאוכל קשה יותר משאר הענפים (ר' הטור של כלכלנית המכון נטע פורזיקי)

    השפעות ומענים עבור המועסקים בתחומי התיירות

    לדברים הגיבה אילנית מלכיאור, הממונה על תחום התיירות ברשות לפיתוח ירושלים. מלכיאור שיתפה כי הרל"י פועלת להכשרות וסיוע לתעשיית התיירות בעיר. נכון להיום, כל המאמצים מושקעים בתיירות פנים. זה מצריך הרבה חשיבה מחוץ לקופסא ושיתוף פעולה מצד הממשלה. לדבריה, התיירות בירושלים ידעה להתמודד עם משברים ביטחוניים בעבר ותתמודד גם עם המשבר הזה. 

    לאירוע הקודם בסדרה- עיר ממשל